Мей заявила, що розчарована поправкою британського парламенту про фінальне рішення щодо Brexit

Мей зазначила, що процес ухвалення законопроекту про вихід із ЄС має значний прогрес у Палаті громад
Фото: EPA

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, на саміті лідерів ЄС вона говоритиме про глибоке і спеціальне партнерство між Лондоном і Брюсселем після Brexit.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила 14 грудня перед самітом ЄС у Брюсселі, що розчарована рішенням британського парламенту залишити за собою право фінального рішення щодо Brexit. Її спілкування з журналістами транслювали на сайті Європейської ради.

Мей зазначила, що процес ухвалення законопроекту про вихід із ЄС має значний прогрес у Палаті громад.

Британський прем'єр підкреслила, що на саміті буде говорити "про амбітне, але глибоке і спеціальне партнерство" між Лондоном і Брюсселем після виходу Британії з ЄС.

13 грудня у Великій Британії Палата громад підтримала поправку, яка надає парламенту вирішальний голос за угодою щодо Brexit.

14 грудня у Брюсселі стартував саміт ЄС. Лідери країн – членів організації обговорять Brexit, питання міграції та оборони.

Референдум про вихід Великої Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Згідно з його результатами, 51,9% британців проголосували за вихід країни зі спільноти, 48,1% – хотіли залишитися в ЄС.

Офіційна процедура виходу Британії з ЄС стартувала 29 березня 2017 року і триватиме приблизно два роки.

19 червня у Брюсселі розпочалися переговори щодо Brexit.

10 листопада стало відомо, що Велика Британія має намір вийти з ЄС 29 березня 2019 року о 23.00 за місцевим часом.

Представник Євросоюзу на переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що Європейський союз складає плани на випадок, якщо переговори проваляться.

8 грудня Євросоюз і Велика Британія досягли угоди, яка дає їм змогу переходити до другого етапу переговорів.