Голова Парижа заявила про намір брати участь у виборах президента Франції

У разі перемоги на виборах Ідальго стане першою жінкою на посаді президента Франції
Фото: ЕРА
Голова Парижа, представниця Соціалістичної партії Анн Ідальго 12 вересня заявила про наміри балотуватися у президенти Франції.

Про це вона сказала на зустрічі зі своїми прихильниками в Руані, відео у Twitter опублікувало агентство AFP.

"Сьогодні я готова. Я вирішила балотуватися на пост президента Французької Республіки", – сказала Ідальго.

У разі перемоги Ідальго стане першою жінкою на цій посаді та першою людиною, яка має подвійне громадянство, зазначає "Немецкая волна". Радіостанція RFI уточнила, що дані соцопитувань свідчать: її готові підтримати 7–9% виборців у першому турі виборів.

Чинний президент Франції Еммануель Макрон ще не оголосив про намір балотуватися, але, як повідомляє RFI, очікують, що він зробить це.

Ідальго народилася в Іспанії у сім'ї робітника та швачки. Їй 62 роки. Пост мера вона обіймає з 2014 року, 2020 року Ідальго переобрали. Як зазначає BFMTV, Ідальго 2020 року говорила, що не балотуватиметься у президенти й зосередить увагу лише на столиці країни.

Контекст:

Вибори президента Франції заплановано на 10 квітня 2022 року. Якщо знадобиться другий тур, то він відбудеться 24 квітня.

Макрон 2017 року став президентом за підсумками двох турів голосування. У другому турі він набрав майже вдвічі більше голосів виборців, ніж його суперниця – голова "Національного фронту" Марін Ле Пен.