Меркель у новорічному зверненні заявила, що не йтиме в канцлери Німеччини

Меркель обіймає посаду канцлера із 2005 року
Фото: EPA
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель в новорічному зверненні до нації зазначила, що ніколи протягом 15 років перебування при владі вона не проживала рік так складно і не покладала так багато надій на наступний рік.

У ніч на 1 січня канцлерка Німеччини Ангела Меркель виступила із традиційним новорічним зверненням до громадян країни. Однак цього разу вона заявила, що це останнє її звернення як канцлерки, відео опублікували на YouTube-каналі

Більшу частину свого звернення Меркель присвятила коронавірусу й вакцинації, а насамкінець повідомила про рішення не балотуватися на посаду канцлера.

"Нарешті, я хотіла б сказати дещо особисте. За дев'ять місяців відбудуться загальні федеральні вибори, і я не балотуватимуся на переобрання. Сьогодні я, імовірно, востаннє звертаюся до вас під Новий рік як федеральна канцлерка", – зазначила вона.

За її словами, вона ніколи протягом 15 років перебування при владі не проживала рік так складно і не покладала так багато надій на наступний рік: причиною тому стала пандемія коронавірусу COVID-19.

Відео: DW News / YouTube

Меркель – перша жінка на посаді канцлера Німеччина, вона обіймала цю посаду з листопада 2005 року. 2020 року вона знову очолила рейтинг Forbes найвпливовіших жінок світу – Меркель на лідерській позиції вже протягом 10 років.