"Ми не раби". Навальний оголосив несанкціоновану акцію у центрі Москви

Навальний: Центр належить Путіну і "Единой России". Ми з цим погодитися не можемо
Фото: ЕРА

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив, що мерія Москви незаконно не погодила ініційовану ним акцію, і закликав прихильників виходити на Тверську вулицю 5 травня.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний закликав громадян вийти на несанкціоновану акцію протесту у центрі Москви проти президента РФ Володимира Путіна. Про це він написав у Facebook.

"Мерія Москви знову незаконно не дає нам провести акцію. На їхню думку, у центрі міста нам немає місця. Центр належить Путіну і "Единой России". Ну що ж, ми з цим погодитися не можемо. Тому діємо за конституцією. 5 травня о 14.00 виходимо на Тверську вулицю. Ми не раби", – підкреслив він.

12 квітня Навальний анонсував мітинги своїх прихильників, приурочені до інавгурації президента РФ Путіна.

18 квітня голова координаційної ради "Молодой гвардии Единой России" Денис Давидов заявив, що створить групи швидкого реагування для участі у вуличних акціях.

За його словами, у Москві сформують групу, яка буде здатна за годину вивести 100—200 осіб у будь-яку точку міста, щоб "висловити свою думку". Давидов не виключив, що "Молодая гвардия" може провести акцію 5 травня.