"Ми поки не маємо повної інформації". Пєсков не прокоментував інформації про обшуки в офісах "Яндекса" в Україні

Пєсков заявив, що в Кремлі не мають інформації про обшуки в офісах "Яндекса"
Фото: ЕРА

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що перш ніж робити заяви щодо обшуків у офісах російської компанії "Яндекс", необхідно зрозуміти, із чим вони пов'язані.

Спікер президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам у понеділок, 29 травня, що Москва поки не може прокоментувати інформацію про обшуки в офісах компанії "Яндекс", що потрапила під санкції Києва. Про це повідомляє "РИА Новости".

За словами Пєскова, у Кремлі "поки не мають повної інформації про те, що відбувається. Зокрема, за словами спікера президента РФ, невідомо, із чим пов'язані обшуки – "слідчими або перевірковими діями".

29 травня в Одесі та Києві Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки в офісах російської компанії "Яндекс". За словами речника СБУ Олени Гітлянської, слідчі дії проходять у межах кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

15 травня президент України Петро Порошенко своїм указом увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року про фізичних та юридичних осіб, проти яких запроваджують антиросійські санкції на строк від одного до трьох років.

У списку санкцій опинилися, зокрема, соцмережі "ВКонтакте" й "Одноклассники", сервіси Mail.Ru та "Яндекс", сайти російських антивірусних компаній "Лаборатория Касперского" і "Доктор Веб".

17 травня указ про введення нових санкцій опублікували в "Урядовому кур'єрі" і він набув чинності.