Microsoft купує розробника ігор Activision Blizzard за $69 млрд

Угоду планують закрити 2023-го фіскального року, який розпочинається у вересні
Фото: EPA

Корпорація Microsoft 18 січня оголосила про придбання компанії Activision Blizzard, відомої за іграми Call of Duty, Warcraft та іншими. Про це повідомляє сайт Microsoft.

Вартість угоди становить $68,7 млрд, або $95 за акцію. Угоду планують закрити 2023-го фіскального року, який розпочинається у вересні.

"Коли угоду буде закрито, Microsoft стане третьою за величиною ігровою компанією у світі за виторгом після Tencent і Sony. У заплановане придбання входять культові франшизи від студій Activision, Blizzard і King, такі як Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty і Candy Crush, на додаток до глобальних кіберспортивних заходів через Major League Gaming", – ідеться у повідомленні.

Після закриття угоди бізнес Activision Blizzard підпорядковуватиметься генеральному директору Microsoft Gaming Філу Спенсеру. Боббі Котік продовжить роботу як генеральний директор Activision Blizzard.

Контекст:

Угоду Microsoft було укладено після кількох місяців обвинувачень Activision Blizzard у сексуальних домаганнях. Минулого року влада американського штату Каліфорнія подала позов до Activision Blizzard, оскільки їхнє розслідування засвідчило, що в компанії були поширені сексуальні домагання та дискримінація, зазначає The Guardian. Окрім того, у компанії "заохочували сексистську культуру", за якої працівниці-жінки заробляють менше, ніж чоловіки, які виконують аналогічну роботу.

Через цей скандал президент Blizzard Entertainment (підрозділ Activision Blizzard) Джей Аллен Брек у серпні пішов у відставку.

Як зазначає The Verge, відтоді все більше співробітників висували нові звинувачення у сексуальних домаганнях, і у вересні компанія досягла мирової угоди з Комісією США з рівних можливостей під час працевлаштування на суму $18 млн. Проте це врегулювання наразі оскаржують.