Міністр фінансів Росії заявив, що громадяни РФ мають самі дбати про гідну пенсію

Силуанов вважає, що громадянам Росії не варто розраховувати тільки на державу
Фото: ЕРА

Голова міністерства фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що уряд планує запустити в Росії систему індивідуального пенсійного капіталу.

Громадяни Росії повинні самі дбати про гідний рівень своєї пенсії через накопичувальні пенсійні системи, а не розраховувати тільки на державу. Про це заявив міністр фінансів Росії Антон Силуанов під час виступу на квітневій конференції у Вищій школі економіки, пише "РИА Новости".

За словами міністра, найближчим часом держава планує запустити систему індивідуального пенсійного капіталу, в межах якої працівники будуть відкладати частину своїх заробітків, щоб використовувати їх після виходу на пенсію.

Відповідно до рейтингу Глобального пенсійного індексу 2017 року, Росія є однією з найгірших у світі країн для пенсіонерів і обганяє лише Бразилію, Грецію та Індію.

За прогнозом міністерства економічного розвитку упродовж найближчих 20 років у РФ не очікують на зростання пенсій. У 2015 році президент Росії Володимир Путін підписав закон, що припиняє індексацію виплат пенсіонерів, які працюють.