Міністр юстиції Болгарії пішла у відставку після корупційного скандалу з купівлею квартири

За словами Цачевої, вона добровільно пішла у відставку, щоб її участь скандалі не тиснула на партію і прем'єр-міністра країни Бойка Борисова напередодні виборів
Фото: ЕРА

У березні 2019 року болгарський антикорупційний фонд, видання "Буйвол" і "Свободна Европа" опублікували розслідування, в якому йдеться, що міністр юстиції Болгарії Цецка Цачева та інші високопосадові політики від керівної партії "Герб" придбали квартири за заниженими цінами. За рік до цього партія внесла поправки в законодавство, які дали змогу забудовнику почати будівництво 34-поверхового будинку в Софії.

Міністр юстиції Болгарії Цецка Цачева пішла у відставку після того, як стала фігурантом корупційного скандалу із купівлею квартири за заниженою ціною. Про це 23 березня повідомила "Свободна Европа".

23 березня прем'єр-міністр Бойко Борисов викликав її для пояснень щодо купівлі квартири. Цачева подала у відставку, і прем'єр її прийняв, пише видання.

2022 березня болгарський антикорупційний фонд, видання "Буйвол" і "Свободна Европа" опублікували розслідування про купівлю високопосадовцями від керівної партії "Герб" квартир за заниженою ціною. Крім Цачевої, в розслідуванні фігурували імена заступника глави партії "Герб" Цветана Цветанова, голови парламентської комісії з культури депутата Вежді Рашидова і заступника міністра спорту Вані Колєвої.

Журналісти з'ясували, що чиновники купували елітне житло за цінами, значно нижчими за ринкові. За рік до цього партія "Герб" внесла поправки в законодавство Болгарії, які дали змогу забудовнику, компанії "Артекс", почати будівництво 34-поверхового житлового будинку в районі Лозенець у Софії.

Міністр сказала, що її "совість чиста" і що вона сама ініціювала розслідування обставин придбання житла, пише "Свободна Европа".

За словами Цачевої, вона добровільно пішла у відставку, щоб її ім'я в цій справі не тиснуло на партію "Герб" і Борисова в передвиборчій ситуації.

У травні 2019 року в Болгарії відбудуться вибори в Європарламент, а восени – у місцеві органи країни, повідомляє агентство Reuters.