Міноборони РФ пропонує росіянам вибрати один із трьох варіантів назви для нової зброї

Про нову ракету розповів Путін
Скріншот: Минобороны России / YouTube

Нову крилату ракету з ядерною енергоустановкою в міністерстві оборони РФ пропонують назвати "Буревісник", "Сюрприз" або "Пальміра".

Росіянам пропонують узяти участь у голосуванні для визначення назви для нової крилатої ракети з ядерною енергоустановкою, про яку розповідав президент РФ Володимир Путін. Опитування відкрито на сайті російського міністерства оборони.

Запропоновано три варіанти назви: "Буревісник", "Сюрприз", "Пальміра".

Користувачі голосують за всі варіанти приблизно однаково. Станом на 11.00 за київським часом лідирує "Буревісник" – 34,4%.

Окрім ракети, міноборони РФ пропонує вибрати варіанти назв для бойового лазерного комплексу ("Блік", "Василіск", "Пересвіт") і безпілотного підводного апарата з ядерною енергетичною установкою ("Аврора", "Посейдон", "Прибій").

1 березня 2018 року під час звернення до Федеральних зборів Путін розповів про розроблення крилатої ракети з ядерною енергоустановкою і "практично необмеженою дальністю польоту", яка поки що не має назви, але її було перевірено на полігоні в кінці 2017 року.

Під час виступу Путіна показали відео із пробними запусками ракет і анімаційні ролики з моделюванням ураження умовних цілей.