Міжнародний туризм відновиться не раніше ніж 2023 року – ООН

Туристичний сектор економіки відновлюватиметься найшвидше у Європі та США
Фото: depositphotos.com
Через пандемію коронавірусу міжнародний туризм 2020-го і 2021 року може втратити понад $4 трлн. Про це повідомляють у звіті Всесвітньої туристичної організації ООН (СОТ ООН).

2020 року міжнародний туризм і пов'язані з ним галузі зазнали збитків у розмірі $2,4 трлн. Кількість іноземних туристів у світі скоротилася приблизно на 1 млрд осіб, або на 73%, як порівняти із 2019 роком.

Експерти зазначили, що відновлення туристичного сектору багато в чому залежатиме від доступності вакцин проти COVID-19.

"Туристичний сектор економіки відновлюватиметься найшвидше в таких країнах, як Франція, Німеччина, Швейцарія, Великобританія та США. Проте навіть у розвинених державах повного відродження іноземного туризму не варто очікувати раніше ніж 2023 року", – заявили в ООН.

Скорочення туризму призводить до зростання безробіття на 5,5%. У країнах із сильною прив'язкою економіки до туристичного бізнесу цей показник може становити до 15%.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У зв'язку з карантином, введеним для боротьби з поширенням вірусу, в багатьох країнах було закрито кордони для туристів, а також  підприємства, що спровокувало масштабну економічну кризу. За оцінками Міжнародного валютного фонду, це найсерйозніша криза з часів Великої депресії.

У МВФ заявляли, що 2020 року глобальна економіка через пандемію коронавірусу зменшилася на 3,5%.