МНС Росії виявило порушення пожежної безпеки в кожному другому російському торговому центрі

Після трагедії в Кемерові у РФ пройшли масові перевірки торгово-розважальних центрів
Фото: ЕРА

Глава МНС Росії Володимир Пучков заявив, що в кожному другому торгово-розважальному центрі виявили дуже серйозні порушення пожежної безпеки.

Міністерство РФ у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих (МНС) та російська прокуратура виявили порушення пожежної безпеки в кожному другому торгово-розважальному центрі в Росії. Про це заявив глава МНС Володимир Пучков, пише "Интерфакс".

За словами Пучкова, було перевірено майже всі торгово-розважальні центри (ТРЦ), кінотеатри і місця масового відпочинку дітей. У кожному другому з них зафіксували "дуже серйозні порушення", які наразі усувають. Глава МНС зазначив, що багато ТРЦ було побудовано з порушеннями.

За словами глави МНС, із 1 травня в російських торгових центрах пройдуть пожежні навчання.

25 березня в Росії сталася пожежа в ТРЦ "Зимняя вишня" в Кемерові. Згідно із заявою місцевої влади, загоряння виникло в дитячій батутній кімнаті. У міністерстві з надзвичайних ситуацій РФ повідомляли, що внаслідок події загинуло 64 людини. За словами родичів, жертвою трагедії стала 41 дитина. 20 квітня у Слідкомі РФ уточнили, що внаслідок пожежі загинуло 60 осіб.

Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за ст. 109, 219 і 238 (заподіяння смерті з необережності; порушення вимог пожежної безпеки, що призвело з необережності смерть двох і більше осіб; надання послуг, які не відповідають вимогам безпеки) Кримінального кодексу РФ.

Під час розслідування пожежі в Росії заарештували семеро осіб: керівника згорілого торгового центру "Зимняя вишня" Надію Судденок, технічного директора ВАТ "Кемеровский кондитерский комбинат" Георгія Соболєва, керівника компанії "Системный интегратор", що встановила систему протипожежної безпеки в ТЦ, Ігоря Полозіненка, співробітника цієї компанії Олександра Нікітіна, охоронця Сергія Антюшина, генерального директора компанії – власника згорілої будівлі Юлію Богданову, голову інспекції державного будівельного нагляду Кемеровської області Танзілію Комкову. Суд заарештував їх на два місяці.

11 квітня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу про халатність щодо командира частини пожежників Сергія Геніна. Через його дії співробітники МНС РФ нібито не змогли врятувати 37 осіб, які були в залі кінотеатру на четвертому поверсі.