Могеріні вважає, що США можуть втратити роль світового лідера через внутрішні конфлікти

Могеріні зазначила, що США послаблюють внутрішні конфлікти
Фото: ЕРА

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні після візиту до Штатів заявила, що ніколи не бачила країну такою поляризованою, розділеною й обтяженою конфліктами.

Верховний представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріка Могеріні вважає, що США можуть втратити роль світового лідера через відсутність внутрішньої єдності. Про це вона заявила після поїздки до Вашингтона в інтерв'ю Європейському альянсу провідних періодичних видань (LENA), опублікованому німецьким виданням Welt.

Зі слів дипломата, вона ніколи не бачила США "такими поляризованими, розділеними й обтяженими конфліктами".

Могеріні додала, що для збереження світового лідерства необхідна внутрішня впевненість і згуртованість. Вона вважає, що проблеми, які виникли в Штатах, можуть стати фактором дестабілізації для всього світу.

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики припустила, що у майбутньому між Брюсселем і Вашингтоном будуть зростати розбіжності.

Під час візиту до США Могеріні заявила, що Європа не втручається у політику Сполучених Штатів і може ухвалювати політичні рішення самостійно. Дипломат зазначила, що європейці є досить розумними, щоб самостійно ухвалювати політичні рішення.