Московський суд призначив дату розгляду по суті справи актора Єфремова

Єфремов буде під домашнім арештом до січня наступного року
Скріншот: вДудь / YouTube

Пресненський суд Москви продовжив строк домашнього арешту російському актору Михайлові Єфремову, обвинуваченому у скоєнні ДТП з одним загиблим, до 22 січня наступного року.

Пресненський суд Москви почне розгляд по суті справи про ДТП за участю російського актора Михайла Єфремова 5 серпня. Як повідомляє "Інтерфакс", таке рішення ухвалили 30 липня на попередньому слуханні.

Окрім того, суд продовжив строк домашнього арешту Єфремову до 22 січня 2021 року.

56-річний Єфремов спровокував аварію в центрі Москви ввечері 8 червня: на Смоленській площі він, перебуваючи за кермом автомобіля Jeep Grand Cherokee, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з фургоном "Лада". Водій фургона Сергій Захаров від травм пізніше помер у лікарні.

Відразу після ДТП у російській поліції розповіли, що, за даними експертизи, Єфремов сів за кермо у стані алкогольного сп'яніння. 9 червня російські ЗМІ повідомили, що в аналізах актора виявили сліди кокаїну і канабіноїдів. 10 червня в московській прокуратурі підтвердили, що на момент ДТП Єфремов перебував у стані не тільки алкогольного, а й наркотичного сп'яніння.

9 червня Таганський районний суд Москви обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці. Російські ЗМІ писали, що під час засідання з обрання запобіжного заходу Єфремов ствердно кивнув у відповідь на запитання, чи визнає він провину за вчинення ДТП.

12 червня Єфремов записав відеозвернення, у якому попросив вибачення за вчинення ДТП. Він, зокрема, заявив, що не збирається "відмазуватися" від відповідальності з допомогою друзів.

"Та й як тут відмажешся, коли всі бачили... Та й я бачив, коли проспався і відійшов від шоку. Слава богу, мама моя не побачила. Це не кіно. Назад уже нічого не перемотати. Кінець. Немає вже більше жодного Єфремова. Зрадив я всіх. Вибачте, будь ласка ", – сказав актор.

3 липня адвокат Пашаєв заявив, що його клієнт не визнавав провини у скоєнні ДТП. Пашаєв стверджує, що Єфремов "цього злочину не скоював", але від подальших коментарів відмовився.