Московський суд зобов'язав видалити розслідування Навального про корупцію Медведєва "Він вам не Дімон"

Фонд Навального програв Усманову в Люблінському суді Москви
Фото: lublinsky.msk.sudrf.ru

Люблінський суд міста Москви за позовом бізнесмена Алішера Усманова визнав такими, що порочать, відомості з фільму Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального "Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

Люблінський суд міста Москви задовольнив позов російського бізнесмена Алішера Усманова до опозиціонера Олексія Навального, від якого вимагали спростування відомостей, викладених у фільмі Фонду боротьби з корупцією (ФБК) "Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Про це у Twitter повідомила прес-секретар Навального і ФБК Кіра Ярмиш.

"Повернулася суддя, зачитує рішення. Позов Усманова задовольнити", – пише вона.

"Визнати такими, що порочать, відомості про давання хабара Медведєву, Шувалову, цензуру в "Коммерсанте" і все інше", – продовжує Ярмиш.

Суд також зобов'язав видалити сайт, на якому опубліковано фільм "Він вам не Дімон".

Фільм "Він вам не Дімон" має майже 22 млн переглядів на YouTube.

"Видалити й усі інші публікації та ролики в інтернеті і попросити вибачення", – зазначає прес-секретар Навального.

11 квітня Усманов повідомив, що подасть до суду на Навального, оскільки той "перейшов червону межу". Він вимагає видалити із сайту Навального розслідування, у якому сказано, що Усманов дав хабара в розмірі $118 млн віце-прем'єру Ігорю Шувалову під виглядом повернутої дружині Шувалова позики. Крім того, бізнесмен хоче, щоб опозиціонер спростував свої твердження про подаровану російському прем'єр-міністру Дмитру Медведєву земельну ділянку із садибою в селі Знам'янському на Рубльовському шосе вартістю 5 млрд рублів (понад $87,6 млн).

Розслідування Фонду боротьби з корупцією під назвою "Він вам не Дімон" про "корупційну імперію" Медведєва було опубліковано 2 березня. У фонді стверджують, що російський прем'єр-міністр і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники та довірені особи глави уряду РФ.

26 березня в Москві, Петербурзі та інших містах Росії пройшли демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Правозахисний медіапроект "ОВД-Инфо" повідомляв про 1030 затриманих під час акції.