Мутований штам коронавірусу виявили ще в чотирьох країнах

У Швейцарії новий штам коронавірусу підтвердили у двох осіб, які приїхали з Великобританії
Фото: ЕРА
Новий, заразніший штам коронавірусу SARS-CoV-2, який виявили у Великобританії у грудні, підтвердили в останні дні у Швейцарії, Норвегії, Південній Кореї та Йорданії.

Випадки інфікування новим штамом коронавірусу SARS-CoV-2, який виявили у Великобританії у грудні, підтвердили ще в низці країн.

Як пише Reuters, Норвезький інститут суспільної охорони здоров'я 27 грудня повідомив, що інфекцію підтвердили у двох осіб, які прибули до країни з Великобританії.

Два випадки зараження виявили у Швейцарії – ідеться про громадян Великобританії, повідомило Федеральне управління охорони здоров'я Швейцарії 24 грудня.

Управління з контролю та профілактики захворювань Південної Кореї поінформувало сьогодні про виявлення мутованого коронавірусу у трьох громадян країни – членів однієї сім'ї, які приїхали з Великобританії минулого тижня, зазначило KBS World Radio. Один із членів сім'ї помер, результати його тесту на COVID-19 підтвердили захворювання, але штам вірусу невідомий.

Також інфекцію виявили у подружньої пари в Йорданії, яка повернулася з Лондона 19 грудня, повідомив міністр охорони здоров'я країни Назір Обейдат, пише агентство Petra.

В Англії виявили новий, заразніший, штам коронавірусу. Наскільки він небезпечний і де ще його виявлено. Головне

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Про виявлення нового типу коронавірусу, через який темпи поширення захворювання в деяких регіонах Великобританії різко зросли, 15 грудня повідомив міністр охорони здоров'я Сполученого Королівства Метт Генкок. Відомо також про виявлення випадків інфікування цим коронавірусом в Іспанії, Японії. В Україні, за даними Міністерства охорони здоров'я, поки не підтверджували нового штаму.

Головний санітарний лікар Британії, радник британського уряду з медицини Кріс Вітті говорив про високу швидкість поширення нового типу коронавірусу. Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що новий штам може бути заразнішим на 70%. Водночас, за словами Вітті, доказів, що новий штам коронавірусу спричиняє вищий рівень смертності, наразі немає.

У зв'язку з цим більше ніж 20 країн вирішили припинити пасажирське сполучення з Великобританією.