МВС РФ почало перевірку у зв'язку з госпіталізацією Навального

24 серпня німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли
Фото: Алексей Навальный / Facebook

Російські правоохоронці провели огляд готельного номера, в якому до госпіталізації зупинявся опозиціонер Олексій Навальний, а також місцевості за маршрутом його пересування.

Міністерство внутрішніх справ Росії почало перевірку у зв'язку з госпіталізацією опозиціонера Олексія Навального. Про це ТАСС повідомили у пресслужбі управління на транспорті МВС РФ у Сибірському федеральному окрузі.

За інформацією пресслужби, було проведено огляд готельного номера, в якому зупинявся Навальний, а також місцевості за маршрутом його пересування.

Повідомляють, що правоохоронці вилучили понад 100 предметів, які можуть мати доказове значення. Зараз проводять понад 20 криміналістичних досліджень – судово-медичних, біологічних і фізико-хімічних. Наразі співробітники транспортної поліції сильнодійних або наркотичних речовин не виявили.

Крім цього, було проаналізовано дані систем відеоспостереження.

У прокуратурі зазначили, що Західно-Сибірська транспортна прокуратура ініціювала дослідчу перевірку у зв'язку з госпіталізацією Навального ще 20 серпня.

Уранці 20 серпня літак, на якому Навальний летів із Томська в Москву, екстрено сів в Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебував у токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без свідомості, його під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів.

Основним робочим діагнозом Навального в російській лікарні назвали порушення обміну речовин. Водночас житель Томська Павло Лебедєв оприлюднив відео з Навальним із літака, на якому чутно, як опозиціонер кричить від болю.

Спочатку російські медики не відпускали опозиціонера на лікування до Німеччини, проте пізніше ситуація змінилася – уранці 22 серпня Навального на літаку доправили до берлінської клініки "Шаріте".

24 серпня німецькі лікарі заявили, що Навального отруїли. Клінічні дані вказують на інтоксикацію речовиною із групи інгібіторів холінестерази. Конкретна речовина ще невідома. Стан опозиціонера залишається важким, політик перебуває в медикаментозній комі, проте його життю нічого не загрожує, повідомили у клініці "Шаріте".