МЗС Латвії висловило протест російському дипломату через вечірку під час карантину

Латвійські ЗМІ повідомляли, що вечірку влаштував військовий аташе посольства Росії в Латвії Руслан Ушаков
Фото: depositphotos.com

Міністерство закордонних справ Латвії висловило протест російському дипломату, поміченому на вечірці під час карантину. Про це 13 квітня повідомила пресслужба відомства.

Про те, що військовий аташе посольства Росії в Латвії Руслан Ушаков брав участь у вечірці, на якій, можливо, не дотримувалися протиепідемічних обмежень, 13 березня повідомило видання Delfi. За даними журналістів, вечірка відбулася 27 березня. Її проводили у приватному будинку в Кенгарагсі, одному з районів Риги. У ній брало участь приблизно 10 осіб, які, за твердженням Delfi, не входили в одне домогосподарство, а після зустрічі поїхали машинами з дипломатичними номерами.

Через гучну музику сусіди викликали поліцію, проте правоохоронці після бесіди з Ушаковим поїхали, не зробивши жодних дій, зазначало видання.

МЗС Латвії висловило протест тимчасовому повіреному посольства Росії в Латвії Вадимові Васильєву, який виконує обов'язки глави дипломатичного представництва після від'їзду російського посла.

"Тимчасовий повірений посольства Росії висловив розуміння позиції міністерства закордонних справ і заявив, що цей випадок не залишиться без уваги", – підкреслює міністерство.