На фасаді будівлі районної адміністрації у Краснодарському краї вивісили портрет Сталіна

Портрет Сталіна на будівлі адміністрації в Бєлорєченську
Фото: Varlamov / Facebook

Голова Бєлорєченського району Іван Імгрунт заявив, що портрет Йосипа Сталіна повісили на честь святкування 72-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні.

24 квітня на фасаді адміністрації Бєлорєченського району Краснодарського краю РФ на честь святкування 72-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні вивісили великий портрет Йосипа Сталіна. Про це повідомив агентству "Интерфакс" голова району Іван Імгрунт.

За словами чиновника, щорічно до 9 травня в місті Бєлорєченську влада організовує масштабну реконструкцію подій та оформляє будівлі так, як було на історичних фотографіях. Він зазначив, що портрет Сталіна встановлений на тому ж місці, що й 72 роки тому.

На портреті, який закриває вікно над головним входом до адміністрації району, Сталін зображений у погонах генералісимуса СРСР.

Бєлорєченськ є адміністративним центром району. Він розташований на річці Білій, лівій притоці річки Кубані. У роки війни Бєлорєченський район був окупований із серпня 1942 року до січня 1943 року.

Із приходом до влади Володимира Путіна в Росії почалася реабілітація Сталіна, повідомив Фонд Карнегі у доповіді 2013 року. Якщо в 1989 році його рейтинг становив 12%, то вже в 2012-му він виріс до 42%.

За даними опитування "Левада-центру", за останні 27 років кількість людей, які симпатизують Сталіну, у Росії збільшилася втричі