На лікування до Німеччини прибуло вісім тяжкохворих дітей з "Охматдиту"

Окупанти вдарили по "Охматдиту" 8 липня
Фото: EPA

Німеччина прийняла вісьмох тяжкохворих дітей, котрі раніше проходили лікування в дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, яка зазнала російського ракетного обстрілу 8 липня. Про це 18 липня поінформувало МВС ФРН.

Зазначають, що до Німеччини евакуювали на лікування дітей віком від кількох місяців до 15 років, більшість із них – онкохворі.

Діти прибули у супроводі близьких родичів, загалом – 10 осіб.

"Ракетний обстріл дитячої клініки в Києві ще раз продемонстрував незбагненну нелюдяність, з якою [нелегітимний російський президент Володимир] Путін веде свою агресивну війну проти України. Саме тому ми продовжуємо нашу гуманітарну підтримку України всіма силами", – наголосила глава МВС ФРН Ненсі Фезер.

Раніше в міністерстві з питань економічного співробітництва й розвитку Німеччини заявили, що ФРН виділить €10 млн на відновлення зруйнованого РФ "Охматдиту".

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару завдали, зокрема, по будівлі "Охматдиту". На момент атаки там проводили три операції на серці, розповів журналістам міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

З "Охматдиту" всіх пацієнтів перевели до інших медичних закладів. У Німеччині заявляли, що готові прийняти на лікування дітей зі зруйнованої лікарні.

Серед загиблих внаслідок обстрілу лікарні – двоє дорослих, зокрем лікарка-нефролог Світлана Лук'янчук, яка на момент ракетного удару перебувала в лікувальному центрі з п'ятьма немовлятами, під'єднаними  до апаратів діалізу, а також маленький хлопчик, який у критичному стані перебував у реанімації.