На Мадагаскарі міністр 12 годин провів в океані після спроби дістатися місця корабельної аварії вертольотом

Желле сказав, що йому холодно
Скріншот: Ministere de la Défense Nationale Madagascar / Twitter
Міністр уряду Мадагаскару Серж Желле, який вирушив на місце аварії корабля на північному сході країни, сам опинився у воді і провів у ній майже 12 годин. Про це 21 грудня повідомило агентство Reuters.

Пошуковий вертоліт, на якому перебував Желле, зазнав аварії в Індійському океані пізно ввечері 20 грудня, його знайшли наступного ранку.

Загалом на борту вертольота перебувало четверо осіб, двох вважають зниклими безвісти. Окрім міністра, знайшли живою ще одну людину.

У Twitter порятунок прокоментував президент країни Андрі Радзуеліна.

"Вітаю повну самовіддачу державного секретаря у справах жандармерії генерала Сержа Желле та старшого помічника командира Андріанарісона Лайтсари Джиммі, які вижили після аварії, коли їхній вертоліт летів на допомогу потерпілим унаслідок аварії корабля", – написав глава держави.

Міноборони Мадагаскару опублікувало у Twitter відео з урятованим генералом і повідомило, що вертоліт виявили на дні моря.

ВВС повідомляє з посиланням на AFP, що 57-річний Желле плавав, тримаючись за одне із сидінь із вертольота. За словами міністра, травм у нього немає, але йому холодно.

Контекст:

20 грудня біля берега Мадагаскару затонуло вантажне судно, на якому перебувало 138 людей. Загинуло щонайменше 64 із них, зниклими безвісти залишається 24 особи.

Саме на місце цієї катастрофи прямував Желле.