На Олімпіаді в Токіо виявили рекордну кількість нових випадків COVID-19 протягом доби

У Токіо два дні поспіль виявляли рекордну кількість хворих на COVID-19
Фото: ЕРА

Серед учасників і персоналу Олімпіади 2020 у Токіо станом на 29 липня виявили 24 нові випадки COVID-19. Це найвищий добовий показник за весь час Олімпійських ігор, написало японське агентство Kyodo News.

Із нових 24 випадків було троє спортсменів із-за кордону, вони залишилися в Олімпійському селищі. Агентство не уточнило, з яких саме країн приїхали спортсмени.

Коронавірусом заразилися 15 підрядників і шість офіційних осіб Олімпіади. Kyodo News повідомило, що 17 із 24 осіб були жителями Японії.

Представник оргкомітету Масанорі Такаї сказав, що наразі госпіталізовано двох людей із-за кордону, пов'язаних з Олімпіадою, жоден із них не перебуває у тяжкому стані.

Представник Міжнародного олімпійського комітету Марк Адамс зазначив, що спортсмени і персонал часто проходять тестування на COVID-19 і живуть в умовах суворого карантину, тому вкрай малоймовірно, що Олімпіада може стати джерелом інфекції.

За даними оргкомітету Олімпійських ігор, усього під час Олімпіади COVID-19 виявили у 193 осіб.

Контекст:

Олімпійські ігри 2020 року мали відбутися в Токіо із 24 липня до 9 серпня минулого року, через поширення коронавірусної інфекції змагання перенесли на 2021 рік. Їх проводять без глядачів із 23 липня до 8 серпня.

У Токіо два дні поспіль встановлювали рекордну кількість заражених коронавірусом. 27 липня кількість заражених становила 2848 осіб. Наступного дня, 28 липня, у Токіо зафіксували 3177 хворих на COVID-19.