На "Саміті Свободи" у Вашингтоні обговорюватимуть зміцнення співпраці між оборонними галузями США й України – Висоцький

Сергій Висоцький: Головне – це фінансування контрактів на цільові програми, на фінансування саме української індустріальної бази й українського ВПК
Фото: telegraf.com.ua

Україна та США намагатимуться шукати рішення щодо посилення співпраці та координації в оборонній індустрії, заявив заступник голови Національної асоціації оборонної промисловості України (NAUDI) Сергій Висоцький. Він сказав про це перед початком "Саміту Свободи", який триває у Вашингтоні з 5-го до 7 червня, пише Telegraf.

"США виділяють надзвичайно велику допомогу для України, але ми хотіли б проговорити більш цільове фінансування під розвиток української оборонної індустрії: збільшення замовлень саме в українських підприємств", – заявив Висоцький.

Він зазначив, що український оборонно-промисловий комплекс має потенціал для значного нарощування виробництва.

"Головне – це фінансування контрактів на цільові програми, на фінансування саме української індустріальної бази й українського ВПК для того, щоб не купувати на гроші українських донорів якихось незрозумілих снарядів із третіх далеких країн, а закуповувати їх напряму в Україну для України. Це буде великим внеском у нашу стійкість і в нашу обороноздатність. До того ж це буде підтримкою економіки України", – додав заступник голови NAUDI.

Американський дипломат, посол і колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер, виступаючи на саміті, підкреслив потребу підтримки України.

"Щоб уникнути глобальної війни, Україна має перемогти у війні проти Росії, і ця боротьба не повинна відбуватися в ізоляції", – заявив він.

Фото: telegraf.com.ua

Висоцький також повідомив, що другого дня саміту відбудеться конференція, на якій українські ветерани з важкими пораненнями й американські ветерани поділяться своїм досвідом реабілітації.

Третій день передбачає благодійний ветеранський турнір із гольфу на авіабазі Ендрюс, зібрані кошти з якого передадуть на підтримку реабілітації українських воїнів.