На східному узбережжі США почалося нашестя цикад

Для розмноження цикади вирушають у сади й ліси
Фото: depositphotos.com
Після 17 років сплячки під землею на східному узбережжі Сполучених Штатів Америки з'явилися мільярди цикад. Про це 20 травня повідомило "BBC News Україна".

Цикади, що живуть у цьому регіоні країни, мають життєвий цикл 13–17 років. Цієї весни виводок комах виліз на поверхню з-під землі. Увесь цей час цикади харчувалися соком із коренів дерев, зазначено у статті.

Комахи з'явилися у 18 американських штатах, зокрема в Мічигані та Західній Вірджинії. З гектара землі вилізло 1,5 млн комах, загалом на східному узбережжі США з'явилися десятки мільярдів цикад. Тому наступні чотири-п'ять тижнів деякі штати США буде встелено килимом із цикад.

Для розмноження цикади вирушають у сади й ліси. Після спарювання кожна самка відкладає сотні яєць на гілках дерев. Доросла самка вмирає, а з яєць вилуплюються німфи цикад, які падають і зариваються в землю на наступні 17 років, зазначили в матеріалі.

Наступного разу на грандіозний виводок очікують 2038 року.

"BBC News Україна" пише, що цикади є одними з небагатьох комах-довгожителів, хоча більшість життя вони проводять під землею. Цикади не є небезпечними для людей, а для тварин і птахів є корисною їжею.