Наймолодша нобелівська лауреатка Юсуфзай вийшла заміж. Раніше вона висловлювалася проти шлюбу

Юсуфзай (у центрі) вийшла заміж за пакистанця Маліка (праворуч)
Фото: Malala / Twitter
Лауреатка Нобелівської премії миру, пакистанська правозахисниця Малала Юсуфзай 9 листопада вийшла заміж за Ассера Маліка. Про це вона повідомила у Twitter.

"Сьогодні знаменний день у моєму житті. Ми з Ассером пов'язали себе шлюбними зв'язками, щоб стати партнерами на все життя. Ми разом із сім'ями відсвяткували невелику церемонію вдома в Бірмінгемі (Великобританія). Будь ласка, надішліть нам свої молитви. Ми раді йти разом у майбутнє", – написала вона.

Юсуфзай опублікувала фотографії нікаха – ісламської шлюбної церемонії.

Чоловік правозахисниці Малік є генеральним менеджером Ради з крикету Пакистану, повідомило ВВС. Юсуфзай зараз 24 роки. 2017 року вона вступила до Оксфордського університету.

За інформацією ВВС, британське законодавство не визнає ніках. Чи проводила пакистанська пара цивільну церемонію, невідомо.

У липні 2021 року Юсуфзай в інтерв'ю Vogue сказала, що не впевнена, що колись вийде заміж.

"Я досі не розумію, чому люди повинні одружуватися. Якщо ви хочете, щоб у вашому житті була людина, навіщо вам підписувати документи про шлюб, чому це не може бути просто партнерством", – сказала вона.

Контекст:

Юсуфзай – пакистанська правозахисниця, з 11 років вона писала у блозі на сайті BBC, як змінилося її життя після приходу талібів у долину Сват, і відкрито виступала за право дівчаток ходити до школи. 2012 року її тяжко поранили. Дівчину перевезли до Лондона для подальшого лікування.

2014 року Юсуфзай за "боротьбу з утисками молоді та за її право на освіту" здобула Нобелівську премію миру, ставши наймолодшою лауреаткою за всю історію цієї нагороди, на момент вручення премії їй було 17 років.