Навальний: У майбутній Росії прес-алкаше "Роснефти" буде лікувати алкоголізм, а не отримувати величезну зарплату

Навальний: У прекрасній Росії майбутнього Михайло Леонтьєв буде лікуватися від алкоголізму та білої гарячки
Фото: EPA

Російський опозиціонер Олексій Навальний підмітив рівень дискусії, який дозволяє собі топ-менеджер державної компанії "Роснефть" Михайло Леонтьєв.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний висловив бажання, щоб відеозвернення до нього записував не бізнесмен Алішер Усманов, а прес-секретар "Роснефти", російський пропагандист Михайло Леонтьєв. Про це Навальний написав на своєму сайті.

Опозиціонер припустив, що перше відеозвернення Леонтьєва могло би називатися "Навальний, через тебе ми із Сєчіним (глава "Роснафти" Ігор Сєчін"ГОРДОН") жеремо руками", а друге – "Купіть серветницю за 32 тисячі, це невелика ціна, нам набридло витиратися рукавом".

"Це ж не просто прес-алкаше "Роснефти", це в нас топ-менеджер держкомпанії з величезною зарплатою та величезною відповідальністю... У прекрасній Росії майбутнього Михайло Леонтьєв не буде отримувати величезну зарплату з бюджету. Він буде лікуватися від алкоголізму та білої гарячки", – підкреслив Навальний.

22 травня Навальний навів кілька цін у держзакупівлі "Роснефти", яка відбулась і згідно з якою чайна ложка була оцінена в 14 тис. рублів (приблизно 6,5 тис. грн за курсом НБУ), підставка для серветок – 32 тис. рублів (майже 15 тис. грн), а ікорниця – 83 тис. рублів (майже 39 тис. грн).

Коментуючи цю заяву, Леонтьєв заявив: "Невже сам Навальний жере руками та витирається рукавом?"

24 травня стало відомо, що "Роснефть" скасувала цю закупівлю. Леонтьєв запропонував Навальному продати компанії посуд за дешевшою ціною, але висловив сумнів, що в того знайдуться серветки і туалетні прибори для продажу. "Він офіційно спростував, що він жере руками, але не спростував, що він паскудить у кутку й утирається рукавом", – висловився спікер "Роснефти" на адресу Навального.