Навальний: Загнати нас до віддалених районів не вийде

Навальний: Ми спокійно йшли тротуаром повз двох полковників, коли це раптом один почав указувати на мене: "Беріть!"
Фото: EPA

Російський опозиційний політик Олексій Навальний заявив, що паралізувати його Фонд боротьби з корупцією не вдасться, попри затримання.

Люди, які виходять у Росії на мітинги проти корупції, хочуть, аби їх бачили, сказав російський опозиційний політик Олексій Навальний в інтерв'ю "Новой газете", яке проходило в московському спецприймальнику №2 для утримання осіб, заарештованих в адміністративному порядку.

Навальний зазначив, що люди хотіли провести мітинг "Він нам не Дімон" саме в центрі Москви, тому пропозицію мерії міста зробити це в районі Мар'їно не прийняли.

"Людям там не-ці-ка-во. Вони хочуть, аби їх бачили! Могли б запропонувати хоч Слов'янську площу, хоч поруч із пам'ятником Кирилу й Мефодію. М'ясницькою цікавий маршрут. Ми там іще не ходили. А ось загнати нас до віддалених районів – не вийде", – сказав Навальний.

Політик додав, що має багато запитань щодо свого затримання 26 березня в Москві, незадовго до початку мітингу "Він нам не Дімон".

"Запитань багато. Ми спокійно йшли тротуаром повз двох полковників, коли це раптом один почав указувати на мене: "Беріть!" Ось хто скомандував затримати. Усе йшло абсолютно мирно", – підкреслив він.

Навальний заявив, що паралізувати його Фонд боротьби з корупцією не вдасться, попри затримання членів. Він зазначив, що робота триває.

Політик не відкидає, що його можуть залишити під вартою і після закінчення 15 днів, на які його арештували: "Судячи з того, що відібрали й документи, й навіть шнурки, такі плани є. Вони можуть це придумати. Готуємося й до цього".

Навального заарештували 27 березня на 15 діб за непокору поліцейському під час акції "Він нам не Дімон". Суд також оштрафував політика на 20 тис. рублів (9,4 тис. грн) за організацію мітингу.

26 березня в Москві, Петербурзі та інших великих містах Росії пройшли демонстрації з вимогою відставки прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва. Правозахисний медіапроект "ОВД-Инфо" повідомив про 1030 затриманих.

Приводом для антикорупційних мітингів стала публікація 2 березня розслідування Фонду боротьби з корупцією під назвою "Він вам не Дімон" про "корупційну імперію" Медведєва. У фонді стверджують, що прем'єр-міністр і його оточення створили злочинну схему, засновану на благодійних фондах, якими керують друзі, однокурсники та довірені особи голови уряду.