Навальний заявив, що ЦВК РФ відмовилася акредитувати на вибори його спостерігачів

Навальний заявив, що ЦВК РФ не дає доступу на вибори незалежним спостерігачам
Фото: ЕРА

Центральна виборча комісія Росії відмовилася видати акредитацію на вибори президента спостерігачам від видання "Левиафан", створеного Фондом боротьби з корупцією, повідомив опозиційний політик Олексій Навальний.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний звинуватив Центральну виборчу комісію (ЦВК) РФ у спробі підготовки фальсифікації виборів президента. Про це він написав на своєму сайті.

Політик зазначив, що грамотні й активні спостерігачі зазвичай перебувають на виборчих дільницях не від кандидатів, а від ЗМІ. Однак ЦВК відмовила в акредитації виданню "Молния", яке виставило найбільше спостерігачів на попередніх виборах, а також спостерігачам від видання "Левиафан", створеного Фондом боротьби з корупцією.

"Левиафан" узагалі позбавлено реєстрації судом, і запис про це є в реєстрі Роскомнагляду... 4500 спостерігачів залишаються без направлень. Зрозуміло, що ми ні про який суд знати не знали. Нас ніхто не повідомляв, не викликав. Ще кілька днів тому (ми це моніторимо) в реєстрі Роскомнагляду "Левиафан" був як чинний ЗМІ", – підкреслив він.

На думку Навального, влада готує вкидання, щоб "підвищити" явку виборців на вибори.

Президентські вибори у РФ пройдуть 18 березня 2018 року, за цей пост боротиметься вісім осіб: Сергій Бабурін ("Российский общенародный союз"), Павло Грудінін (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Ксенія Собчак ("Гражданская инициатива"), Максим Сурайкін ("Коммунисты России"), Борис Титов ("Партия роста"), Григорій Явлінський ("Яблоко"), а також чинний президент Володимир Путін.

25 грудня 2017 року ЦВК РФ ухвалила рішення про відмову в реєстрації Навального через його судимість. Навальний у відповідь опублікував в інтернеті відеозвернення, у якому оголосив про "страйк виборців".