Nestle зупиняє роботу брендів KitKat і Nesquik у Росії

Nestle – найбільша у світі компанія у сфері виробництва харчових продуктів і напоїв
Фото: depositphotos.com
Швейцарська корпорація Nestle зупиняє роботу брендів KitKat і Nesquik у Росії. Про це компанія заявила на своєму сайті.

"Поки в Україні вирує війна, нашу діяльність у Росії буде зосереджено на забезпеченні населення головними харчовими продуктами, такими як дитяче харчування і лікувальне/лікарняне харчування, а не на отриманні прибутку... Надалі ми зупиняємо роботу таких відомих брендів Nestle, як KitKat і Nesquik, серед інших", – ідеться у повідомленні.

У компанії підкреслили, що вже припинили другорядний імпорт і експорт до Росії та з Росії, припинили всю рекламу і зупинили всі капіталовкладення у країні.

"Звичайно, ми повністю дотримуємося всіх міжнародних санкцій щодо Росії. Хоча ми не розраховуємо отримати прибуток у країні або сплачувати будь-які податки у найближчому майбутньому в Росії, будь-який прибуток передадуть організаціям із надання гуманітарної допомоги", – додали у корпорації.

Контекст:

Як зазначають у корпорації, Nestlе – найбільша у світі компанія у сфері виробництва харчових продуктів і напоїв, представлена у 186 країнах. Її співробітниками є 270 тис. осіб.

Nestlе належать понад 2 тис. брендів, серед яких Nescafe, Nuts, Purina One, Gourmet, L'Oreal, Garnier, Maybelline, Vichy та інші. У власності Nestle також є низка українських брендів: "Торчин", "Світоч", "Мівіна".

Після початку повномасштабної війни РФ проти України багато компаній пішли з ринку РФ або зупинили свою діяльність. Nestle відмовлялася це робити.

Через це найбільше у світі хакерське угруповання Anonymous 22 березня зламало базу даних швейцарської корпорації та злило її у мережу.