Нетаньяху заявив, що Ізраїль отримав ще одну партію із сотні тисяч доз препаратів для масової вакцинації

Нетаньяху: Ми вакцинуємо всіх громадян до кінця березня
Фото: Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו / Facebook

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що в країну прибула ще одна велика партія вакцин у межах операції "Повернення до життя".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху 10 січня на своїй сторінці у Facebook заявив, що країна отримала чергову партію вакцин проти COVID-19. За його словами, це сотні тисяч препаратів для ін'єкцій.

"Сьогодні ми привезли до Ізраїлю ще одну велику партію вакцин у межах операції "Повернення до життя". Ми вакцинуємо всіх громадян до кінця березня і станемо першою країною у світі, яка вийде з пандемії COVID-19 і відновить економіку",  заявив він.

Він зазначив, що у країну доправили сотні тисяч доз вакцин. На сторінці прем'єр-міністра Ізраїлю вели пряму трансляцію прибуття літака з препаратами для ін'єкцій проти COVID-19.

Нетаньяху 7 січня заявляв, що Ізраїль першим у світі вийде з епідемії COVID-19 завдяки глобальному постачанню вакцини від Pfizer.

Він розповів про "величезний прорив" у переговорах із Pfizer і анонсував прибуття в Ізраїль 10 січня першої великої партії препаратів.

"Угода, яку я уклав із Pfizer, дасть нам змогу вакцинувати всіх громадян Ізраїлю віком від 16 років до кінця березня, а можливо, і раніше. Це означає, що вакцинуватися зможе будь-хто", – сказав прем'єр.

Вакцинація проти коронавірусу почалася в Ізраїлі 19 грудня 2020 року. Першому щеплення зробили Нетаньяху. Наразі в Ізраїлі вакцинувалось уже понад мільйон осіб. Окрім Pfizer, мінохоронздоров'я Ізраїлю зарезервувало 6 млн доз вакцини Moderna.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Ізраїлі від початку пандемії інфіковано понад 494 тис. осіб, померло – 3,6 тис.

У світі вже понад 30 країн почало вакцинацію проти COVID-19 у групах ризику.