Нідерланди заборонили авіарейси з Великобританії через мутацію коронавірусу

Приріст хворих на COVID-19 у Британії протягом дня становить 27 тис.
Фото: EPA
Нідерланди вирішили зупинити авіаперевезення з Великобританією до 1 січня. Уряд країни розглядає обмеження й інших видів транспортних сполучень.

Із 20 грудня Нідерланди заборонять авіаперевезення з Великобританії, оскільки в цій країні виявили новий, мутований коронавірус. Про це йдеться в заяві уряду країни від 20 грудня.

Національний інститут суспільної охорони здоров'я і довкілля Нідерландів порадив зменшити ризик завезення нового штаму вірусу, обмеживши авіасполучення з Великобританією, розповіли в уряді.

Така заборона діятиме до 1 січня. Уряд стверджує, що стежить за розвитком поширення коронавірусної інфекції. Влада країни розглядає додаткові заходи щодо обмеження інших видів транспортних сполучень.

"Виїзд за кордон пов'язаний зі значним ризиком поширення коронавірусу. Не подорожуйте без крайньої необхідності", – указано в заяві.

Про новий різновид коронавірусу говорив міністр охорони здоров'я Великобританії Метт Генкок у Палаті громад у вівторок, 15 грудня. Британський телеканал Sky News повідомляв про понад тисячу хворих на новий вірус у країні. Він поширюється швидше, ніж попередній штам коронавірусу. Учені вважають, що цей різновид коронавірусу сприяв "різкому, експоненціальному зростанню" заражених на південному сході Англії.

Наразі мутований коронавірус виявили в 60 районах Великобританії.

За даними британського уряду станом на 19 грудня, у країні від початку пандемії виявили понад 2 млн хворих на COVID-19. Добовий приріст заражених до 19 грудня становив 27 тис. випадків, а протягом тижня із 13-го до 19 грудня – 173,3 тис., на 38,1% більше, ніж за попередній тиждень.

Великобританія першою у світі почала масову вакцинацію своїх громадян проти коронавірусної інфекції COVID-19. Першу дозу препарату отримала 90-річна Маргарет Кінан із міста Енніскіллен (Північна Ірландія).