Нью-Йорк запроваджує обмеження через COVID-19: з'являться пропускні пункти й нові штрафи

Влада Нью-Йорка запроваджує нові обмеження через коронавірус

Фото: EPA

Мер Нью-Йорка Білл Де Блазіо повідомив про створення контрольно-пропускних пунктів по всьому місту для стеження за дотриманням карантину. На порушників 14-денного карантину чекає штраф понад $10 тис.

Мер Нью-Йорка Білл Де Блазіо 6 серпня повідомив, що на в'їздах у місто встановлять контрольно-пропускні пункти для стеження за дотриманням карантину людьми, які приїздять з інших штатів. Про це він написав у себе у Twitter.

"Сьогодні ми оголосили про контрольно-пропускні пункти COVID-19 на головних точках входу", – написав мер у Twitter.

Білл Де Блазіо у своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці уряду Нью-Йорка у Twitter, сказав, що штрафи за порушення карантину перевищуватимуть $10 тис.

Шериф Нью-Йорка Джозеф Фусіто уточнив, що ці заходи потрібні для того, щоб захистити американців від поширення COVID-19.

"Наша мета – дотримуватися карантинних заходів. І контрольні пункти – ефективний засіб, щоб захистити наше улюблене місто", – сказав шериф у відеокоментарі.

У звіті, опублікованому урядом Нью-Йорка, написано, що контрольні пункти встановлять по всьому Нью-Йорку.

"Ці пункти є освітнім інструментом, покликаним допомогти мандрівникам зрозуміти й дотримуватися обмежень на поїздки у штаті Нью-Йорк", – розповіли в уряді.

Кожен, хто в'їхав у Нью-Йорк, має дотримуватися карантину протягом 14 днів. На порушників чекають штрафи на великі суми, ідеться в постанові.

Кількість заражень коронавірусом у США продовжує зростати. У новому прогнозі, опублікованому Центром із контролю і профілактики захворювань США, ідеться про те, що до 22 серпня від COVID-19 помре понад 173 тис. людей.

До ранку 4 серпня США кількість інфікованих сягнула 4 823 892. Померло 158 256 осіб, видужала 1 577 851 людина.