#NoToRacism. У Парижі під час матчу Ліги чемпіонів УЄФА стався скандал за участю судді, поєдинку не дограли

Одним з учасників скандалу став камерунець Вебо
Фото: ЕРА
УЄФА вирішив, що французький ПСЖ і турецький "Істанбул Башакшехір" дограють перерваний через расистський скандал матч Ліги чемпіонів з іншого бригадою суддів.

8 грудня Парижі під час матчу Ліги чемпіонів УЄФА між місцевим ПСЖ і турецьким "Істанбул Башакшехіром" команда гостей покинула футбольне поле після нібито слова "нігер", сказаного четвертим суддею зустрічі, румуном Себастьяном Колтеску. Про це пише Le Parisien.

Інцидент стався в середині першого тайму, коли Колтеску за допомогою переговорного пристрою обговорював із головним арбітром зустрічі ситуацію щодо порушень із боку представників турецького клубу. Камерунський легіонер "Істанбул Башакшехір" П'єр Вебо вирішив, що образливе слово він вимовив щодо нього.

Стався скандал, у якому взяло участь багато представників турецької команди. У підсумку "Істанбул Башакшехір" покинув поле, відмовившись догравати поєдинок із цією бригадою арбітрів.

На момент скандалу рахунок був 0:0.

УЄФА у Facebook пообіцяв провести розслідування інциденту, використавши у своєму повідомленні хештег #NoToRacism.

"Расизму і дискримінації в будь-яких формах немає місця у футболі", – заявили в європейській футбольній асоціації.

Після опівночі УЄФА поінформував, що матч дограють 9 грудня.

"Після обговорення з обома клубами УЄФА як виняток ухвалив рішення провести решту хвилини матчу в середу з новою командою офіційних осіб матчу. Початок матчу призначено на 18.55 за центральноєвропейським часом", – ідеться в повідомленні.

На сайті УЄФА вказано, що тепер матч обслуговуватиме бригада арбітрів на чолі з Данні Маккелі з Нідерландів. Йому асистуватимуть представники Польщі, Італії та Нідерландів.

За будь-якого результату матчу ПСЖ проходить у весняну частину розіграшу Ліги чемпіонів, а турецький клуб залишиться на останньому місці групи Н.