Новим командувачем європейських сил НАТО та США став фахівець із Росії Каволі

Каволі візьме на себе командування приблизно 100 тис. американських військових із усіх служб, дислокованих у Європі

Фото: EPA
Президент США Джо Байден висунув генерала Крістофера Каволі на посаду голови Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі. Про це оголосив 3 травня міністр оборони США Ллойд Остін, повідомляють на сайті міноборони Штатів. Пізніше представниця НАТО Оана Лунгеску у Twitter підтвердила, що кандидатуру Каволі схвалили.

Крім посади в НАТО, генерала Каволі також призначили командувачем Європейського командування США.

Каволі візьме на себе командування приблизно 100 тис. американських військових із усіх служб, дислокованих у Європі, зазначає CNN.

На цій посаді він, крім іншого, має відповідати за зусилля щодо оцінювання дій російських військових у Європі та нагляду за постачанням зброї США і союзників до України.

Як зазначила Лунгеску, офіційно Каволі візьме на себе командування на церемонії в центральному штабі Об'єднаних збройних сил НАТО у Європі цього літа.

Контекст:

Каволі, призваний у піхоту 1987 року, служив на різних посадах у Сполучених Штатах, Європі та Азії. Із січня 2018 року він обіймав посаду командувача армії США у Європі.

Він також служив заступником командувача Західного регіонального командування в Гераті (Афганістан) і заступником командувача з операцій у 82-й повітряно-десантній дивізії.

Досвід роботи Каволі охоплює службу директором із Росії в Об'єднаному штабі; заступника виконавчого помічника голови Об'єднаного комітету начальників штабів та директора начальника штабу Координаційної групи армії.

У жовтні 2020 року Каволі прийняв командування об'єднаною армією США у Європі та Африці й обіймав цей пост до останнього призначення.