Обвинуваченим у шпигунстві в Данії виявився російський науковець-хімік

Прокуратура Данії висунула обвинувачення у шпигунстві громадянинові РФ
Фото: depositphotos.com
Громадянин Росії, якого обвинувачують у шпигунстві в Данії, працював в одному з данських університетів, жив у Копенгагені та Ольберзі.

У Данії обвинуватили у шпигунстві громадянина Росії, 35-річного вченого-хіміка Олексія Никифорова. Про це 10 грудня повідомив "Інтерфакс" із посиланням на слова знайомого вченого Юрія Тюріна.

"Так, дійсно, це вчений Никифоров", – сказав агенству Тюрін у відповідь на запитання, чи йшлося про Никифорова у повідомленні данської прокуратури.

Членкиня громадської палати Росії Марія Бутіна також підтвердила агентству, що в Данії обвинувачують у шпигунстві росіянина на прізвище Никифоров. Однак вона не стала стверджувати, що йдеться про вченого.

"Інтерфакс" зазначив, що Никифоров – фахівець із хімії рідкісних і розсіяних елементів. Він працював в одному з данських університетів, жив у Копенгагені та Ольберзі.

Напередодні повідомляли, що прокуратура Данії висунула обвинувачення у шпигунстві громадянинові Росії, який постійно живе у країні. За версією слідства, він передавав російській розвідці дані про данські енергетичні технології. Російське посольство РФ у Данії назвало обвинувачення помилкою.