Офіційні результати виборів президента Білорусі мають намір оголосити 14 серпня

За офіційними даними, на виборах президента лідирує Олександр Лукашенко з величезним відривом від Світлани Тихановської, яка посідає друге місце
Фото: EPA

Попередні результати виборів президента Білорусі оголосять у понеділок, 10 серпня, повідомила голова ЦВК Лідія Єрмошина.

Центральна виборча комісія Білорусі має намір оголосити офіційні результати президентських виборів у п'ятницю, 14 серпня. Про це в ефірі телеканала "Беларусь 1" заявила голова ЦВК Лідія Єрмошина.

"Я сподіваюся, що завтра [10 серпня] ми оголосимо попередні підсумки. У п'ятницю, я сподіваюся, ми підіб'ємо підсумки виборів", – сказала вона.

9 серпня в Білорусі відбувся основний день голосування на президентських виборах. Офіційний екзитпол засвідчив перемогу чинного президента Олександра Лукашенка з результатом майже 80%; головна опозиційна кандидатка Світлана Тихановська набрала приблизно 7%.

Незабаром після закриття дільниць у Мінську та інших містах Білорусі почалися протести. Мітингувальники вважають оголошені попередні результати голосування сфальсифікованими. Повідомляють про сутички протестувальників із силовиками, кілька людей постраждали.