"Олексія не запам'ятала". Поліція опитала співробітницю кафе, яка робила чай Навальному – ЗМІ

"Швидка" забрала Навального з літака
Фото: ЕРА

На кафе в аеропорту Томська, у якому сьогодні вранці пив чай російський опозиціонер Олексій Навальний, раніше ніколи не було скарг на отруєння, пише Telegram-канал Baza.

Поліція опитала співробітницю кафе, яка сьогодні вранці робила чай російському опозиційному політику Олексієві Навальному перед його вильотом із Томська. Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

"Дівчина каже, що Олексія не запам'ятала, бо був великий потік людей. На зміні було чотири людини: старша зміни, кухар, бариста і прибиральниця. Раніше жодних скарг на отруєння в кафе не було. Поліція тим часом переглядає камери спостереження", – ідеться в повідомленні.

Заступник головного лікаря медзакладу в Омську, де зараз перебуває Навальний, розповів журналістам про його стан.

"Олексій наразі на апараті ШВЛ, стан його стабільний. Зараз є кілька діагнозів, які уточнюють. Протягом дня діагноз буде визначено. Жодної впевненості, що причиною є отруєння, але це – одна з версій. Докладніше не можу розповісти через лікарську таємницю", – пише Baza.

У коментарі "Інтерфаксу" директор і власник кав'ярні, розташованої на другому поверсі аеропорту Томська, сказав, що почав перевірку у зв'язку з імовірним отруєнням політика.

Буде вивчено записи з камер спостереження.

Прессекретарка Навального Кіра Ярмиш у своєму Twitter повідомила, що в реанімації зараз багато поліцейських.

"Вони намагаються взяти в лікаря пояснення. Лікар побачив мене на віддалі в коридорі, сказав, що "деякі речі конфіденційні", й повів поліцейських в іншу кімнату", – написала Ярмиш.

Літак, яким із Томська до Москви летів сьогодні вранці російський опозиціонер, екстрено сів у Омську через імовірне отруєння політика. У команді опозиціонера вважають, що в чай йому підмішали токсичну речовину.

Навальний перебуває в токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без пам’яті, він у важкому стані, під’єднаний до апарата штучної вентиляції легенів.

За словами Ярмиш, політик у комі.