Пандемія COVID-19 затягнеться ще на шість – вісім місяців – Гейтс

У вересні Гейтс зазначав, що пандемія повністю припиниться 2022 року

Фото: EPA

Американський бізнесмен Білл Гейтс підкреслив, що люди вже відчувають якусь втому від пандемії COVID-19 та обов'язкових протиепідемічних заходів.

Боротьба з COVID-19 затягнеться ще мінімум на шість – вісім місяців, але після цього ми побачимо "світло в кінці тунелю". Таку думку висловив американський бізнесмен і філантроп Білл Гейтс в інтерв'ю The Daily Beast, опублікованому 20 листопада.

Він підкреслив, що на людство чекає дуже сувора зима. За його словами, в холоди, коли люди більше перебувають у приміщенні, вірус розмножується активніше. Гейтс також підкреслив, що люди вже відчувають якусь втому від пандемії та обов'язкових протиепідемічних заходів.

"Протягом наступних шести – восьми місяців новини [будуть] переважно поганими. Після цього обсяг вакцини збільшиться, і в кінці тунелю загориться світло", – сказав він.

У серпні Гейтс припустив, що багаті країни поборють пандемію коронавірусу у першій половині наступного року завдяки "тимчасовій" вакцині.

А у вересні мільярдер зазначив, що, на його думку, пандемія повністю припиниться 2022 року.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 21 листопада у світі коронавірусом заразилося 57,56 млн осіб, від COVID-19 померло 1,37 млн осіб, видужало 36,9 млн.