Папа Франциск привітав християн східного обряду з Великоднем

Понтифік побажав християнам східного обряду благодатного Великодня
Фото: EPA
Папа римський Франциск привітав християн східного обряду з Великоднем, який святкують 2 травня. Своє привітання понтифік виголосив із вікна Апостольського палацу на площі Святого Петра під час недільної проповіді, повідомляє Vatican News.

"Надсилаю свої найкращі вітання нашим братам і сестрам православних церков та католицьких східних і латинських церков, які сьогодні, згідно з юліанським календарем, відзначають свято Великодня. Нехай воскреслий Господь наповнить їх світлом і миром та втішить спільноти, які проживають в особливо тяжких ситуаціях. Благодатного їм Великодня", – побажав Франциск.

Контекст:

Як повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, в ніч на 2 травня великодні богослужіння провели в більше ніж 13 тис. церков України. Нацполіція України прогнозувала, що великодні богослужіння цього року відвідає понад мільйон вірян.

Православна церква України закликала людей із групи ризику щодо COVID-19 не ходити на Великдень до храмів.

В Україні не запроваджували додаткових обмежень на Великдень, але в МОЗ підкреслювали, що громадяни мають дотримуватися карантинних норм, щоб уникнути зростання кількості нових випадків COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попросив українців святкувати Великдень стримано, без обіймів і поцілунків. "Бажаю всім смачної паски і правильно надягненої маски", – написав 2 травня у Facebook Степанов.

Президент України Володимир Зеленський у своєму великодньому привітанні говорив про українських медиків і військових. Глава держави побажав українцям доброго відпочинку, сонячної погоди і смачної паски. "Нехай Великдень принесе нашій Україні великий мир", – заявив Зеленський.