Папа Франциск закликав уряди світу дослухатися до голосу протесту

Папа Франциск вважає, що церковні громади мають сприяти встановленню діалогу між протестувальниками і владою країн на користь примирення
Фото: ЕРА

Демонстранти в усьому світі мають висувати свої вимоги мирно, не зазнаючи спокуси агресії та насильства, а влада – дослухатися до справедливих вимог протестувальників. Про це заявив папа римський Франциск.

У зв'язку зі збільшенням кількості народних демонстрацій і протестів у світі папа римський Франциск виступив зі зверненням до протестувальників і урядів країн. Він виголосив його 12 вересня після завершення читання молитви Angelus із вірянами, присутніми на площі Святого Петра у Ватикані, повідомили Vatican News.

Папа Франциск сказав, що ці протести показують дедалі більше розчарування людей щодо певних критичних політичних і соціальних ситуацій. Він звернувся до демонстрантів із закликом висувати свої вимоги мирно, не зазнаючи спокуси агресії та насильства.

Він також закликав уряди країн світу дослухатися до голосу своїх громадян і вітати їхні справедливі прагнення, що забезпечують повну повагу до прав людини і громадянських свобод.

За його словами, церковні громади в районах, де відбуваються такі протести, мають сприяти встановленню діалогу між сторонами на користь примирення.