Папа римський Франциск засудив туристів, які полетіли на відпочинок на час локдауну

Папа Франциск засмучений тим, що деякі люди більше думають про себе і забувають про близьких

Фото: EPA

У першій у новому році недільній проповіді глава католицької церкви папа Франциск закликав людей бути відповідальними й більше піклуватися одне про одного.

Папа римський Франциск засудив людей, які під час новорічних свят поїхали за кордон на відпочинок, щоб уникнути жорстких карантинних обмежень у зв'язку з пандемією коронавірусу. Про це понтифік заявив у першому відеозверненні 2021 року з бібліотеки Апостольського палацу, повідомила 3 січня пресслужба Ватикану.

Глава католицької церкви засмучений тим, що ці люди більше думають про себе і забувають про близьких.

"Є така спокуса. Я прочитав у газетах, що мене дуже засмутило: в одній країні, не пам'ятаю якій, щоб уникнути локдауну й добре відпочити, в один день вилетіло понад 40 літаків. Але ті люди, які є добрими людьми, вони не подумали про тих, хто залишався вдома, про економічні проблеми людей, які постраждали від перебування в ізоляції, про хворих. Вони думали тільки про те, щоб вирушити у відпустку й розважитися", – сказав папа Франциск.

"Ми не знаємо, що на нас чекає 2021 року, але те, що кожен із нас і всі ми можемо зробити разом, – це ще трохи взяти на себе зобов'язань піклуватися одне про одного", – додав глава католицької церкви.

Відео: Vatican News / YouTube

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 4 січня у світі на коронавірус захворіло понад 85 млн осіб, померло понад 1,84 млн пацієнтів із COVID-19. У п'ятірку країн із найбільшою кількістю інфікувань входять США (20,6 млн), Індія (10,3 млн), Бразилія (7,7 млн), Росія (3,2 млн) і Франція (2,7 млн).

Через другу хвилю коронавірусу, що почалася восени, багато країн знову запровадили жорсткі карантинні обмеження.