Папа римський вакцинувався проти коронавірусу

84-річний понтифік дістав щеплення одним із перших у Ватикані
Фото: EPA
Папа римський Франциск дістав першу дозу вакцини 13 січня, наступну введуть за три тижні.

Папа римський Франциск вакцинувався проти коронавірусної інфекції COVID-19.   Про це 13 січня повідомляє EPА.

За інформацією La Nacion із посиланням на джерела, понтифіку зробили щеплення вакциною американської компанії Pfizer, розробленою спільно з німецькою BioNTech. Він дістав першу дозу вакцини 13 січня, наступну введуть за три тижні.

Фото процесу не робили з міркувань безпеки. Але опублікували фотографії приміщення, у якому Франциску робили щеплення, і холодильника, у якому зберігали вакцину, ідеться в повідомленні.

Франциск є 266-м папою римським, його обрали 13 березня 2013 року. 17 грудня 2020 року понтифіку виповнилося 84 роки. За інформацією La Nacion, він є у групі ризику через вік, а також тому, що у 21 рік перехворів на важку пневмонію і відтоді у нього видалено частку правої легені.

Видання зазначає, що 84-річний понтифік дістав щеплення одним із перших у Ватикані.

Глава служби друку Святого престолу Маттео Бруні 13 січня повідомляв про початок вакцинації у Ватикані. Він розповідав, що передусім щеплення зроблять працівникам сфери охорони здоров'я, служб безпеки і літнім людям.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.