Папа Римський закликав списати борги найуразливішим країнам, які постраждали від пандемії коронавірусу

Папа Римський Франциск закликав списати борги найуразливішим країнам
Фото: ЕРА

1 вересня, у Всесвітній день молитви про захист творіння, Папа Римський Франциск звернувся до вірян зі спеціальним посланням.

Світова спільнота має списати борги бідним країнам, що постраждали від пандемії коронавірусу. Про це йдеться у спеціальному посланні Папи Римського Франциска, опублікованому на офіційному сайті Святого Престолу 1 вересня – у Всесвітній день молитви про захист творіння.

Він нагадав про історичну експлуатацію південних країн, яка призвела до виникнення так званого екологічного боргу, переважно через розграбування ресурсів і надмірне використання спільного екологічного простору для видалення відходів.

Франциск закликав до списання боргу найуразливіших країн як до відновлення справедливості та на знак визнання серйозних наслідків медичних, соціальних і економічних криз, із якими вони стикаються внаслідок COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 1 вересня коронавірусом у світі заразилося 25 405 845 осіб (+262 тис. осіб протягом доби). Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який стежить за поширенням хвороби.

Жертвами COVID-19 стало 849 389 осіб (+4 тис. осіб протягом доби), видужало 16 745 442.