Папа римський засудив убивства мирних українців і поцілував прапор, який йому привезли з Бучі

Папа римський показав аудиторії прапор України, який йому привезли з Бучі
Фото: vatican.va
Папа римський Франциск на аудієнції 6 квітня засудив убивства мирного населення російськими окупаційними військами. Запис цього фрагмента виступу оприлюднило агентство Vatican News.

"Останні новини про війну в Україні не приносять полегшення та надії, але свідчать про нові звірства, такі як різанина в Бучі, – дедалі жахливіша жорстокість, також щодо беззахисних цивільних осіб, жінок та дітей. Невинна кров цих жертв звертається до небес і благає: "Хай припиниться ця війна! Хай замовкне зброя! Годі сіяти смерть і руйнування!" – сказав Франциск.

Він закликав присутніх про це молитися, після чого в залі стало тихо.

Потім папі принесли прапор України, на якому був напис "Козацька сотня Майдану". Франциск під оплески зали розгорнув цей прапор і сказав: "Учора мені саме з Бучі привезли цей прапор. Цей прапор прибув із війни, саме із цього багатостраждального міста Буча. І тут є кілька українських дітей, які тепер тут разом із нами. Привітаймо їх і молімося разом за них".

Група дітей у супроводі дорослих піднялася на сцену до Франциска, він уже в оточенні дітей поцілував прапор, а потім розповів, що йдеться про українців, які змушені були покинути країну через бойові дії.

"Ці діти мусили тікати і прибути в чужу землю: це один із плодів війни. Не забувайте про них, не забувайте про український народ", – закликав папа римський.

Він також подарував дітям великодні яйця, зазначає AAP.

Контекст:

Папа римський 20 березня закликав міжнародну спільноту докладати зусиль для припинення війни РФ проти України. Він також відвідував поранених українських дітей у лікарні у Ватикані.

13 березня він закликав припинити вбивства невинних людей в Україні, зосередитися на діалозі й відкрити гуманітарні коридори. 27 березня Франциск закликав "викреслити війну з історії, перш ніж війна не викреслила з неї людину".