Папу римського виписали з лікарні за дев'ять днів після операції

Понтифік виїхав із медзакладу вранці
фото: ЕРА

Папу римського Франциска виписали з університетської клініки імені Агостіно Джемеллі в Римі. Про це 16 червня повідомило видання Vatican News.

Понтифік покинув лікарню вранці, на 10-й день після операції на черевній порожнині. Звідти він вирушив на молитву в базиліку Санта-Марія-Маджоре, зазначає видання.

"Напередодні останнього дня, проведеного в лікарні, папа повечеряв разом із тими, хто супроводжував його від початку шпиталізації, а вранці того самого дня зустрівся з усією операційною бригадою: лікарями, середнім медперсоналом, санітарами та іншими співробітниками", – ідеться в повідомленні.

Vatican News зазначають, що Франциск проведе всі заплановані раніше зустрічі, окрім загальної аудієнції 21 червня, яку престол вирішив скасувати "щоб уникнути додаткових навантажень".

Контекст:

Папі римському зараз 86 років.

Про те, що його шпиталізували, стало відомо 7 червня. Того самого дня йому провели відновлення стінки черевної порожнини за допомогою протеза під загальним знеболенням.

Увечері Ватикан повідомив, що операція минула успішно і Франциск добре її переніс. Зазначали, що він залишиться в лікарні до повного відновлення.