Пелосі назвала Трампа "служницею Путіна"

Пелосі: Я не знаю, що у росіян є стосовно президента Трампа
Фото: EPA
Спікерка Палати представників США, демократка Ненсі Пелосі вважає, що у Росії є компромат на президента США Дональда Трампа. На її думку, через це Трамп прислуговує президенту РФ Володимирові Путіну.

Спікерка Палати представників США, демократка Ненсі Пелосі 10 січня в інтерв'ю CBS назвала президента Дональда Трампа "служницею Путіна" через його бездіяльність щодо масштабної кібератаки на американські федеральні установи.

Пелосі зазначила, що Трамп досі "нічого не сказав стосовно цього". Вона припустила, що у Росії є на нього компромат.

"Я не знаю, що у росіян є стосовно президента Трампа – особисте, політичне чи фінансове. Я не знаю, що це. Але немає іншого пояснення, чому цей президент США до такої міри служниця Путіна",  сказала Пелосі.

13 грудня 2020 року стало відомо, що хакери, які, ймовірно, працюють на Росію, викрали інформацію з міністерства фінансів США та управління з телекомунікацій та інформації міністерства торгівлі країни.

Жертвами атаки стали державні, консалтингові, технологічні, телекомунікаційні та нафтогазові компанії у США, Європі, Азії і на Близькому Сході. Організації зламали через сервер оновлень системи управління мережею, створений фірмою SolarWinds.

The Washington Post повідомляла про причетність хакерів угруповання APT29, відомого як Cozy Bear, до кібератаки на урядові сайти США. Хакери, за інформацією видання, співпрацюють зі Службою зовнішньої розвідки Росії.

Помпео в інтерв'ю американському радіоведучому Марку Левіну 18 грудня сказав, що за новою кібератакою стоїть Росія. Інтерв'ю було опубліковано на сайті Держдепартаменту.