Пенс планує публічно вакцинуватися проти коронавірусу – ЗМІ

Пенс планує вакцинуватися проти коронавірусу
Фото: EPA
За словами співрозмовників каналу CNN, віцепрезидент США Майк Пенс планує вакцинуватися проти COVID-19 перед телекамерами цього тижня.

Віцепрезидента США Майка Пенса, найімовірніше, вакцинують проти коронавірусу до 18 грудня. Про це повідомив CNN із посиланням на джерела.

За словами співрозмовників, Пенс планує вакцинуватися публічно, перед телекамерами. Поки невідомо, зроблять йому щеплення до президента Дональда Трампа чи після.

Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі рекомендував, щоб і Трамп, і Пенс вакцинувалися, незважаючи на те, що президент перехворів на COVID-19 і у нього сформувалися антитіла.

Фаучі також переконаний, що обраному президенту Джо Байдену й обраній віцепрезидентці Камалі Гарріс теж необхідно провести вакцинацію якомога швидше.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у США коронавірус підтверджено у 16,7 млн осіб (перше місце у світі), 303,8 тис. хворих померли.

14 грудня у США розпочали вакцинацію населення проти коронавірусу. Трамп висловився за те, щоб чиновників Білого дому вакцинували проти COVID-19 пізніше, ніж пріоритетні групи населення.