Пенс заявив, що американські астронавти мають висадитися на Місяці протягом п'яти років

Пенс визначив для NASA жорсткі терміни
Фото: ЕРА

Наступним чоловіком і першою жінкою на Місяці будуть американські астронавти, які полетять на американській ракеті. Про це заявив віце-президент США Майк Пенс.

Американські астронавти мають здійснити висадку на Місяць протягом найближчих п'яти років. Про це 26 березня на засіданні Національної космічної ради в Гантсвіллі (штат Алабама) заявив віце-президент США Майк Пенс, повідомляє Associated Press.

Він сказав, що NASA має досягти цієї мети "будь-якими засобами". Якщо буде необхідно, з урахуванням термінів проекту, можуть використовувати комерційні ракети, уточнив віце-президент.

За його словами, наступним чоловіком і першою жінкою на Місяці будуть американські астронавти, які полетять на американській ракеті з американської території.

Глава NASA Джим Брайденстайн, виступаючи на засіданні космічної ради, сказав, що його відомство зробить усе можливе, щоб вкластися в термін.

Американські астронавти вже були на Місяці. Перша в історії висадка відбулася 16 липня 1969 року під час місії США Apollo 11. Загалом було шість висадок (остання у 1972 році), усі зроблено астронавтами американських місій Apollo.

У NASA планували скерувати людину на Місяць до 2028 року.

8 березня Брайденстайн заявив, що в найближчій місії з висадки людини на Місяць головна роль належатиме жінці.