Пентагон повідомив про успішне випробування гіперзвукових ракет. Згодом міноборони визнало, що запуски були провальними

Під час випробувань гіперзвукової зброї США не спрацювала прискорювальна установка

Фото: depositphotos.com
Військово-морські сили США повідомили про три успішні випробування гіперзвукової зброї. Заяву опубліковано 20 жовтня на сайті ВМС.

У відомстві зазначили, що під час тестування було застосовано "передові гіперзвукові технології та системи-прототипи в реалістичній ситуації".

Однак за два дні Пентагон визнав, що випробування були невдалими, повідомляє CNN. У міноборони заявили, що під час випробувань не спрацювала прискорювальна установка, яка є ракетою для розгону снаряда до гіперзвукових швидкостей.

У зв'язку із цим Пентагону не вдалося випробувати гіперзвуковий планувальний корпус снаряда, який є головним компонентом гіперзвукової зброї.

Контекст:

Гіперзвукова зброя – ракетне озброєння, здатне здійснювати політ в атмосфері з гіперзвуковою швидкістю (більшою чи такою, що дорівнює 6120 км/год), а також маневрувати з використанням аеродинамічних сил.

1 березня 2018 року президент РФ Володимир Путін повідомляв, що Росія розробила нову гіперзвукову зброю. За його словами, авіаційно-ракетний комплекс дістав назву "Кинджал" і з 1 грудня 2017 року розпочав "дослідно-бойове чергування".

У вересні 2020 року президент США Дональд Трамп заявляв, що Росія вкрала у США інформацію про "супер-пупер" гіперзвукову ракету.

У серпні 2021 року Китай протестував гіперзвукову ракету з ядерним зарядом.