Пентагон спростував інформацію міноборони РФ про американський підводний човен у російських територіальних водах

У Пентагоні наголосили, що діють у міжнародних водах
Фото: wikipedia.org
Американський підводний човен не заходив у територіальні води Росії в Тихому океані, як про це заявляють у міноборони РФ. Про це 12 лютого сказав Reuters офіційний представник збройних сил США Кайл Рейнс.

У міноборони РФ заявляли, що під час навчань біля острова Уруп Курильської гряди російський фрегат "Маршал Шапошников" виявив у територіальних водах РФ американський підводний човен класу "Вірджинія", який нібито покинув територіальні води після наказу "спливти негайно".

Рейнс заявив, що твердження російської сторони про операції військових США у територіальних водах РФ не відповідають дійсності.

Представник Пентагону підкреслив, що американські військові "літають, плавають і безпечно працюють" у міжнародних водах.

Reuters зазначає, що США зазвичай спостерігають за військовою діяльністю інших країн "без необхідності заходити в їхні територіальні води".

Контекст:

Курильські острови, біля яких, за даними міноборони РФ, стався інцидент із підводним човном, є предметом територіального спору між Токіо та Москвою. Японська сторона називає Південні Курили "північними територіями" і не визнає їх російськими. Москва не визнає самого факту територіального спору.

У питанні власності Курилів США підтримують Японію, заявляв 7 лютого американський посол у Токіо Рам Емануель, повідомляє РБК.