Під час конфлікту Ізраїлю та ХАМАС загинули і зникли безвісти громадяни 29 країн – The Washington Post

Серед загиблих і зниклих – люди з подвійним громадянством, зазначає The Washington Post
Фото: ЕРА

Після нападу на Ізраїль бойовиків палестинського терористичного угруповання ХАМАС, який почався 7 жовтня, загинули або зникли безвісти громадяни 29 країн. Про це повідомила 15 жовтня The Washington Post.

Ідеться, зокрема, про людей із подвійним громадянством, пише видання.

За його даними, відомо, зокрема, про 29 загиблих і 15 зниклих безвісти американців, сімох загиблих і дев'ятьох зниклих безвісти українців, 17 загиблих і 15 зниклих безвісти британців.

Також серед загиблих і зниклих, окрім ізраїльтян, громадяни таких країн, як Росія, Таїланд, Ірландія, Німеччина, Австрія, Танзанія, Непал, Перу, Філіппіни, Аргентина, Парагвай, Колумбія, Мексика, Китай, Канада, Бразилія, Італія, Камбоджа, Шрі-Ланка, Білорусь, Румунія, Португалія, Іспанія, Швейцарія, Туреччина.

Контекст:

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили масований ракетний обстріл південних і центральних районів Ізраїлю, вторглися на територію країни й захопили в полон заручників. Ізраїль у відповідь розпочав контртерористичну операцію.

9 жовтня армія Ізраїлю повідомила, що повернула контроль над усіма містами на кордоні із сектором Гази, а Нетаньяху заявив, що ЦАХАЛ ліквідував сотні терористів, але на цьому не зупиниться й перетворить на руїни "будь-яке місце, де діє ХАМАС".

За даними The Times of Israel, унаслідок нападу ХАМАС в Ізраїлі загинуло приблизно 1,3 тис. людей. Із них менше ніж 300 – військові. Орієнтовно 3,3 тис. ізраїльтян дістали поранення. Міністерство охорони здоров'я сектору Гази заявляє, що внаслідок ударів Ізраїлю станом на 15 жовтня загинуло 2,3 тис. людей, приблизно 9 тис. поранено.

За даними ЦАХАЛ станом на 15 жовтня, ХАМАС утримує в секторі Гази 155 заручників.